środa, 23 października 2013

Anglia

Kuchnia angielska nie jest bardzo skomplikowana ani wyrafinowana. Włosi mają pizzę, Francuzi - ślimaki, Polacy - bigos, ale czym mogą chwalić się Anglicy? Według mnie - puddingiem. Robią puddingi słodkie i słone; na śniadanie, obiad i kolacje.
 Pudding śliwkowy, Christmas pudding, Yorkshire pudding, black pudding, white pudding - z takich właśnie potraw składa się kuchnia angielska. Różnorodne - można powiedzieć, jednak czy smaczne - o tym nie jestem przekonana..


O czym myśli Colin Firth?












Pudding czekoladowy:

SKŁADNIKI:
  • 250 g czekolady, 
  • 175 g masła, 
  • 5 jajek, 
  • 75 g mąki, 
  • 125 g cukru pudru
A jak ten pudding zrobić?
  1. Rozpuść czekoladę i masło --> najlepiej w KĄPIELI WODNEJ!!!
  2. .Wymieszaj mąkę, cukier puder i jajka. 
  3. Po wymieszaniu dolej do nich roztopioną czekoladę 
  4. Zmiksuj całość na GŁADKĄ MASĘ
  5. Posmaruj odrobiną masła 6 foremek. 
  6. Rozlej do foremek to co powstało (powinien to być czekoladowy krem)
    PAMIETAJ aby nie rozlewać po same brzegi, ponieważ ciasto pod wpływem temperatury - PĘCZNIEJE.
  7. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni 
  8. Wstaw foremki do piekarnika na około 5 minut.
  9. Deser gotowy :--))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz