Pudding śliwkowy, Christmas pudding, Yorkshire pudding, black pudding, white pudding - z takich właśnie potraw składa się kuchnia angielska. Różnorodne - można powiedzieć, jednak czy smaczne - o tym nie jestem przekonana..
O czym myśli Colin Firth? |
SKŁADNIKI:
- 250 g czekolady,
- 175 g masła,
- 5 jajek,
- 75 g mąki,
- 125 g cukru pudru
- Rozpuść czekoladę i masło --> najlepiej w KĄPIELI WODNEJ!!!
- .Wymieszaj mąkę, cukier puder i jajka.
- Po wymieszaniu dolej do nich roztopioną czekoladę
- Zmiksuj całość na GŁADKĄ MASĘ
- Posmaruj odrobiną masła 6 foremek.
- Rozlej do foremek to co powstało (powinien to być czekoladowy krem)
PAMIETAJ aby nie rozlewać po same brzegi, ponieważ ciasto pod wpływem temperatury - PĘCZNIEJE. - Rozgrzej piekarnik do 220 stopni
- Wstaw foremki do piekarnika na około 5 minut.
- Deser gotowy :--))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz